Mindennapi csodák

Mindennapi csodák

Egy nap, amikor az ég is kiderül

2019. május 12. - cidi

Mint minden évben, idén is május első felére esett a Fogyatékkal élők napja. Ez a szeszélyes hónap mindig tartogat meglepetéseket számunkra. A hét elején még senki sem gondolta, hogy száraz, derűs időnk lesz, de a csoda ismét végigkísérte utunkat: napos, meleg szombati napon lehettünk valódi akadálymentesítők.

dsc_0782_1.JPG

A Szent István Park és Radnóti suli udvara megtelt emberekkel és élettel, és a különféle érzékenyítő feladatokon keresztül lehettek valódi akadálymentesítők kicsik és nagyok egyaránt. Rengeteg állomás, érdekes feladatok, játékok és izgalmas programok, koncertek várták a kicsiket és nagyokat.

A hetedik közös alkalmunk volt ez. Ezeken a májusi szombatokokon a falak lebontása a cél, hogy azok egybeérő sík felületekké válhassanak. Nem egyszerű feladat a világ két ágát így egybefonni a megtapasztaláson, átélésen, érzékenyítésen keresztül. Mégis minden alkalommal megtörténik ez: ha csak egy rövid időre is, de sikerül átverekedni magunkat a lelkekben feltornyosuló akadályokon, ezáltal pedig valóban a szívünkkel látni az igazán fontos dolgokat – a közös alkotás örömén keresztül.

Ugyanakkor mégis minden évben azt gondolom, nem nagyon lehet már újat belevinni ebbe a napba, de ez korántsincs így: évről évre új kihívásokkal kell szembenéznünk. És bár tényleg sok a teendő, mégis ezek a próbatételek teszik igazán csodálatossá a napot.

dsc_0749_1.JPG

Hiszem és vallom, hogy az „életnek nem kell tökéletesnek lennie ahhoz, hogy csodálatos legyen.” Ez a nap különösen bizonyította ezt, hiszen bár hetedik éve rendeztük meg a fogyatékkal élők napját Móron, még mindig nem megy minden lépés gördülékenyen, rengeteg munka van amögött, hogy ez a néhány órás együttlét megvalósulhasson. Azonban a fáradságos készülődés, a kemény munka és az egész napos helytállás évről évre meghozza a gyümölcsét.

Amikor körbenézek és látom a vidám arcokat, a mosolyokat a fagyival a kezekben – ez a jól megérdemelt jutalom az állomások teljesítéséért – akkor könnyebbülök meg igazán, hiszen ez a nap a fogyatékkal élőkről szól, értük van, és az igazi csoda valóban az, ha ők boldogok. Az időjárás pedig csak hab a tortán.

dsc_0664.JPG

A nap hivatalos beszámolóját itt olvashatjátok el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapicsodak.blog.hu/api/trackback/id/tr2714822590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása