Mindennapi csodák

Mindennapi csodák

Egy gombóc fagyi

2018. május 14. - cidi

Az idei Fogyatékkal élők napja úgy elrepült, hogy már csak csak az élményekből szemezgetve tudom megosztani gondolataimat. Elfogytak a fagylaltok, amiket az állomáspecsétek megszerzésével érdemeltek ki a résztvevők.

Olyan furcsa belegondolni, hogy immáron hatodik alkalommal gyűltünk össze, hogy egy napot szenteljünk annak, amit számos ember nap, mint nap tesz: megtapasztalni, átélni, érezni, érzékenyíteni. Egy közös világ két ága fonódott össze, hogy a végén együtt nyaljunk egy gombóc fagyit, és élményekkel telve térjünk haza.

Ez a gombóc fagyi a tenniakarás, siker jelképeként is felfogható. A közös alkotás, az együtt töltött nap jutalma volt ez minden résztvevő számára.

Bár ez már a hatodik rendezvényünk volt, mégis van még új a nap alatt. Bár a fagyi állandó elem, de hogy hogyan szerezzük meg, az már korántsem. Az állomások évről évre egyre színesebbek, és számuk is gyarapodik. Idén például elegendő volt 6 állomást teljesíteni ahhoz, hogy valaki fagyit kapjon, hiszen oly sok feladat várt a résztvevőkre, hogy egy nap is kevés lett volna mindet teljesíteni.

dscn9638.JPG

Nem feltétlenül azért, mert egyre megoldhatatlanabb kihívásokkal kell szembesülni, hanem egyszerűen színesebb lett a paletta. Csak úgy suhannak a percek, és mire észbe kapnánk, nem hogy csak a fagyi olvad el, már véget is ért a nap.

De mégis hiszem azt, hogy mégsem érnek teljesen véget ezek a napok. Minden egyes rendezvénnyel közelebb kerülünk ahhoz, hogy igenis nyomot hagyjon az olvadó fagyi a ruhánkon. Ha más nem, a fagyifolt emlékeztet arra, milyen tartalmas is volt ez az egy nap, és talán nem bánjuk majd, ha jövőre is rácsöppen a pólónkra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapicsodak.blog.hu/api/trackback/id/tr7513931052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása